Zenia Foldager

Zenia FoldagerMit navn er Zenia. Jeg idrætspædagog samt svømmetræner og massør.

Jeg er tidligere konkurrencesvømmer (DM, EM) og triatlet, og kærligheden for sporten har jeg båret videre til min undervisning. Jeg har været svømmetræner i 18 år, hvor jeg har stået for alt fra babysvømning til konkurrencesvømning, trænerkurser og teknisk træning for diverse svømmeklubber i Nordsjælland.

Min personlige erfaring med havsvøm er meget alsidig. Jeg har prøvet lidt af hvert fra svømmeture langs kysten til krydsninger over Øresund, og gennem kystlivredningen har jeg lært vandet at kende indgående.

Som træner er jeg formidler og sparringspartner. Jeg hepper, presser og råber, og jeg bliver lige så glad og drevet af de fremskridt, mine udøvere gør. Min træning er bygget op omkring ”alt med måde, men prøv lige 50 meter mere”-konceptet. Jeg holder dog fast i, at man intet godt gør for sig selv ved at overtræne. Det er vigtigt at have respekt for sin krop!

Som svømmetræner har teknik altid fascineret mig. På vores åbenvandshold arbejder vi derfor med færdigheder, som sammensat gør svømmerne både dygtigere, hurtigere og stærkere. Målet er, at de forskellige færdigheder skal sidde på rygraden. Man skal lære sin teknik så godt at kende, at man kan mærke, når den mangler, for det er i de pressede situationer, at man har allermest brug for sine færdigheder. Svømmerne på vores hold lærer at samarbejde og udnytte hvert et flow i vandet, så de kan bruge og støtte hinanden. Se mere om Formel76-havsvøm her.

Jeg glæder mig til at udfordre dig i det blå!

c

%d bloggers like this: