Claus Lundsgaard, 46 år

Claus Lundsgaard

« Jeg har løbet i FORMEL76-løbeklub siden 2014. Det første år jeg løb, var det for at komme i bedre form, og så gjorde det ikke noget, at det var med en rigtig dygtig træner.

I sommeren 2015 ville jeg gerne gøre mit løb mere målrettet og traf beslutningen om at løbe Copenhagen Half Marathon i september. Jeg valgte at få lavet et personligt trænings- og coachingforløb med François.

Det foregår på 1 times møde over en god kop kaffe, hvor det er rigtigt vigtigt, man er ærlig over for sig selv omkring sin ambition med det, man ønsker at løbe. Efter coachingmødet udfærdiger François en plan for, hvordan han mener, målet kan nås. Jeg havde utrolig god effekt på den plan. For det første blev jeg meget mere forpligtiget til min træning. Samtidigt er der god variation med intervaltræning, tempoture og lange rulleture. Undervejs er der også indlagt restitution, delmål, test og nedtrapning.

Claus_2Det, der samtidigt er et plus, er, når du kommer i tvivl, om det er det rigtige, du gør i øjeblikket, mht. dit løb, begyndende skade eller lignende. Der er François virkelig inde i dine træningsplaner og ambitioner. Hvis ikke vi fik klaret spørgsmålene til de to gange om ugen, vi mødes i FORMEL76-løbeklub, så sendte jeg bare en sms el.l., og jeg fik svar med det samme og god coaching til at komme videre.

En af de vigtigste ting, jeg har lært, er omkring disponering af mine kræfter i løb. Planen blev, at jeg skulle løbe Copenhagen Half Marathon i tiden 2 timer og 10 minutter, og jeg kom i mål i 2.09. Meget træt dagen efter løbet blev jeg ringet op af en god ven, der havde en rigtig god ide – vi skulle løbe det autentiske maraton, fra Maraton til Athen. Problemet var, at der kun var 7 uger til, det skulle løbes.

Jeg tog igen fat i François omkring, hvor realistisk det var. Tidhorisonten gjorde, at det ikke var optimal forberedelse, men med ekstra fokus omkring at disponere fik jeg et program, der gjorde mig klar til løbe den 8. november 2015.

Claus_3Jeg var så ikke selv klar på, hvor stor en udfordring ruten var, da jeg skulle løbe, men da jeg stod ude på Maratonsletten klar til start, var det med en udfordring på 42 km foran og med en rute, hvor jeg skulle løbe opad i 17 km. Jeg havde en ambition om, at den skulle løbes i 4 timer og 30 min, men med 27 graders varme og 361 højdemeter blev det ikke realistisk. Her fik jeg brug for alle de gode råd, som François havde givet mig i vores coachingforløb omkring, hvordan der skal disponeres. Jeg kom i mål på 5 timer og havde en fantastisk oplevelse. Det var følelsesmæssigt helt vildt at løbe ind til Athen med udsigt til Akropolis og løbe over målstregen på det olympiske stadion, fuldstændig brugt.

Jeg er meget taknemmelig for, at François og jeg fik den plan til at lykkes, og jeg er også taknemmelig over for Martin og det ufattelige gode sammenhold, der er i FORMEL76-løbeklub. Følelsen af, at alle bakker op omkring ens træning frem mod målet, giver den ekstra motivation til, at det hele lykkes.

Nu er 3. forløb i gang med François, og den hedder Københavns Maraton maj 2016. Her skal ambitionen om 4 timer og 30 minutter opfyldes.

Jeg anbefaler alle, der ønsker at starte med at løbe, ønsker at forbedre deres løb, at indgå i en fantastisk social løbeklub og have et suverænt trænerteam omkring sig, til at begynde at løbe i FORMEL76-løbeklub. Fra dag 1 er det en løbeklub, hvor man føler sig velkommen. Der er plads til alle, uanset hvilke ambitioner man har med sit løb. »

Tilbage

F76

%d bloggers like this: